Nog 167 dagen tot kerst! Heb jij al het juiste talent aan boord?

Reflectie aan de zijde van de organisatie

De zomer van 2023 staat op het punt om van start te gaan. Terwijl een groot deel van Nederland geniet van een welverdiende vakantie, kijken leidinggevenden alweer naar de tweede helft van het jaar. Er resteren nog slechts 167 dagen voordat het alweer 2024 is! Tijd om te reflecteren…

Dit roept onder andere de volgende vraag op: ligt jouw organisatie nog op koers voor haar organisatie- en omzetdoelen van 2023? En als we na de zomer de begrotingen voor 2024 opstellen, welke wijzigingen zijn dan nog nodig in de organisatie(-inrichting) en/of hebben we nog nieuw talent nodig om de toekomstplannen te realiseren? De zomer biedt CEO’s, directeuren-eigenaren en Private Equity (PE) organisaties de perfecte gelegenheid om hier aandacht aan te besteden! Voor het succesvol laten doorgroeien van een bedrijf, heb je namelijk 3 dingen nodig: een toenemend aantal capabele leiders, een schaalbare infrastructuur en effectieve marketing.

Reflectie aan de zijde van het talent

Niet alleen aan de zijde van de organisatie is de zomer een periode van reflectie, maar ook aan de zijde van kandidaten. Top talent overdenkt het carrière pad en komt tot nieuwe inzichten. Hierdoor is de zomer een moment waarin veel mensen van baan of functie wisselen. Niet alleen gunstig voor jou als leider waarin je op zoek bent naar nieuw talent. Maar ook een aandachtspunt om je bewust te zijn van de behoeften die leven bij je eigen talenten in je organisatie. Het behouden van talent is namelijk net zo belangrijk, als het op tijd aantrekken van top talent. Niet alleen voor de continuïteit van je huidige business, maar ook voor het aantrekken van nieuw latent. Ik zal hier laten nog een artikel over schrijven.

Aanscherpen Tiggelhoven-ES: Building C-level teams

Ook bij mij op kantoor is het een periode van reflectie. De nieuwe website van Tiggelhoven-ES (www.tiggelhoven-es.com) is onderweg, we hebben het afgelopen halfjaar mooie opdrachten mogen vervullen en als we naar de laatste paar maanden van het jaar kijken, ziet het er veelbelovend uit! Capabele pragmatische en strategische leiders met persoonlijkheid.

In mijn Executive Search business help ik mijn netwerk van high profile clients met het bouwen van het juiste C-level team en soms door het searchen naar moeilijk vervulbare, maar cruciale rollen. Ik sta garant voor het bouwen en laten renderen van een organisatie, zodat de organisatie in zijn totaliteit kan slagen. Hierbij de kandidaat centraal stellen, is cruciaal voor een eventuele onboarding en lange termijn effecten voor zowel de opdrachtgever als de kandidaat.

Aangezien mijn nieuwe website nog in de maak is, nog even Tiggelhoven-ES in het kort :

Executive Search voor het samenstellen van C-level teams en moeilijk vervulbare functies voor CEO’s, ondernemers en private equity organisaties.

  • Maatwerktrajecten, waarbij maximaal 3 opdrachten tegelijk worden aangenomen.
  • Exclusief.
  • Discreet en vertrouwelijk.
  • Functies: CXO…(CTO, CMO, COO, CCO, enz.) en moeilijk vervulbare posities/cruciale rollen waar specifieke persoonlijkheidskenmerken van belang zijn.
  • Sectoren: Maakindustrie / productie-industrie, ICT, Financiele Dienstverlening, E-commerce.
  • High-Profile Klanten: CEO’s , directeuren-eigenaren, ondernemers, private equity organisaties en family offices

Mijn Executive Search trajecten starten altijd met een strategiegesprek om te achterhalen waar daadwerkelijk de uitdaging ligt en/of de inrichting daadwerkelijk je doelstelling onderstreept. Gebruik deze zomer om je groeidoelstellingen te ondersteunen door het aan boord halen van juiste talent. Inzichten en hulp nodig? Mail naar info@helenetiggelhoven.nl of gebruik business whats’app voor rechtstreeks contact: 0031-6-10303050.

Logo_tiggelhoven

Helene Tiggelhoven: 15+ jaar ervaring in Search, Bedrijvendokter en Informele Investeringen

Newsletter

Join our newsletter to get the free update, insight, promotion about the entrepreneur, business, and career.