Startups Met Dit Type Founder genereren 151% Meer Inkomsten





Een studie van First Round Capital and Boston Consulting Group heeft aangetoond dat startups met vrouwelijke oprichters 151% meer omzet genereren per dollar aan investering dan startups met mannelijke oprichters. Dit is een aanzienlijk verschil, en het suggereert dat vrouwelijke oprichters effectiever zijn in het opbouwen van succesvolle bedrijven.

Er zijn een aantal redenen waarom vrouwgeleide startups succesvoller kunnen zijn. Ten eerste zijn vrouwelijke oprichters meer gericht op het oplossen van problemen die belangrijk zijn voor vrouwen en andere ondervertegenwoordigde groepen. Dit kan leiden tot producten en diensten die meer in trek zijn en die meer omzet genereren.

Ten tweede zijn vrouwelijke oprichters meer geneigd om samen te werken en inclusief te zijn in hun besluitvorming. Dit kan een positiever en productiever werkomgeving creëren, wat kan leiden tot meer innovatie en productiviteit.

Ten derde zijn vrouwelijke oprichters meer detailgericht en georganiseerd. Dit kan hen helpen om hun bedrijven effectiever te beheren en kostbare fouten te voorkomen.

Natuurlijk zijn niet alle vrouwelijke oprichters succesvol, en er zijn veel factoren die bijdragen aan het succes van een startup. De onderzoeksresultaten suggereren echter dat vrouwelijke oprichters een aantal voordelen hebben die hen een voorsprong kunnen geven op de concurrentie.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van vrouwgeleide startups die succesvol zijn geweest:

  • Sheryl Sandberg co-opgericht Facebook en diende als COO voor 14 jaar. Onder haar leiding groeide Facebook uit tot een multimiljardendollarbedrijf.
  • Whitney Wolfe Herd opgericht Bumble, een dating-app die vrouwen in staat stelt de eerste stap te zetten. Bumble wordt nu gewaardeerd op meer dan $ 1 miljard.
  • Audrey Gelman co-opgericht The Wing, een vrouwenwerkplek. The Wing heeft meer dan 20 locaties en wordt gewaardeerd op meer dan $ 500 miljoen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele succesvolle vrouwgeleide startups die er zijn. Als je van plan bent om een ​​bedrijf te starten, laat je gender je dan niet tegenhouden. Vrouwelijke oprichters hebben het potentieel om net zo succesvol te zijn als mannelijke oprichters, en ze kunnen zelfs enkele voordelen hebben.

Sheryl Sandberg

Logo_tiggelhoven

Helene Tiggelhoven: 15+ jaar ervaring in Search, Bedrijvendokter en Informele Investeringen

Newsletter

Join our newsletter to get the free update, insight, promotion about the entrepreneur, business, and career.